Još uvek bez navike vezanja pojasa u vozilu

VIDEO K9: U više od trećine kontrolisanih vozila vozači ili putnici ne koriste sigurnosni pojas, otkriveno je tokom poslednje ROADPOL akcije saobraćajne policije.

0
27

Tokom akcije pojačane kontrole saobraćaja na putevima u Srbiji, koja je sprovedena od 4. do 10. aprila, saobraćajna policija otkrila je ukupno 31.114 saobraćajnih prekršaja, od kojih je 15.480 zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa i 521 prekršaj zbog nepropisnog prevoza dece.

U ovoj akciji, koja je i bila usmerena na korišćenje sigurnosnog pojasa i načina prevoženja dece u vozilima, kontrolisano je 57.651 vozilo, zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa na prednjem sedištu sankcionisano 13.429 učesnika u saobraćaju, a zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa na zadnjem sedištu njih 2.051.

Takođe, tokom akcije koja je istovremeno sprovedena u 30 evropskih država koje su članice organizacije ROADPOL (Mreža saobraćajnih policija Evrope), otkriveno je 4.398 prekršaja zbog korišćenja mobilnih telefona tokom vožnje, kao i 10.715 ostalih saobraćajnih prekršaja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.