Još mesec dana na Štrandu

VIDEO K9: Novosađani imaju još malo više od mesec dana kupanja na Štrandu koji je ovog avgusta, zbog izuzetno visokih temperatura, bio veoma dobro posećen. Najstarijoj uređenoj gradskoj plaži neki stariji sugrađani verni su duže od pola veka.

0
48

Najpopularnija novosadska palaža na Dunavu, uređena 1911. i ove godine beleži veliku posećenost, uprkos kratkom prekidu izazvanom julskim nevremenom.

Tokom vrelih avgustovskih dana, sa temperaturama iznad 35 stepeni, Štrand je idealno mesto za rashlađivanje sugrađanima svih generacija, a neki od njih ne propuštaju posete ovoj plaži duže od pola veka.

Štrand je najposećeniji vikendom, a osim kao mesto za druženje, kupanje i dobar letnji provod, nudi i brojne sadržaje, poput leta na štrandu, sportskih manifestacija ili biblioteke za one koji na plaži žele da se opuste uz dobru knjigu. Međutim, uvek ima prostora za unapređenje i pozitivne promene, kažu sugrađani.

Pomenimo i akciju Humanitarni ponedeljak na Štrandu, tokom koje je posetioci ponedeljkom, umesto plaćanja ulaznice, ostavljaju dobrovoljne priloge za lečenje naših obolelih sugrađana, mahom dece, a današnja akcija namenjena je malim blizankinjama Petri i Veri Vojnović.

Do kraja sezone, 30. septembra, ostalo je malo više od mesec dana, ali ne sumnjamo da će verni posetioci gradske plaže iskoristiti svaki vedar dan za odlazak na Štrand, bez obzira na malo niže temperature koje nam meteorolozi najavljuju od sutra.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.