Još jedan slučaj krađe beba ?!

VIDEO K9: Porodica Škorić iz Dervente, koja već godinama živi u Futogu, ni posle 27 godina ne odustaje od potrage za svojim, navodno, preminulim detetom, tvrdeći da im je beba nakon porođaja ukradena i prodata.

1444

Škorići svoje sumnje temelje na nelogičnostima koje su pratile nemili događaj i brojnim propustima lekara, kao i matičarske službe Federacije BiH koja je detetu poslala poziv za polazak u školu.

Iako je godinama posle tragedije koju su preživeli još 1986. godine u Derventi, tinjala sumnja da se nešto čudno dogodilo okidač za podizanje tužbe bio je momenat kada je detetu za koje im je rečeno da je umrlo par sati nakon porođaja, poslat poziv za polazak u prvi razred. Prvobitnu sumnju dodatno su podgrejali podaci matičarskog ureda u Sarajevu, gde im je saopšteno da dete nikada nije prijavljeno kao mrtvo i da se još uvek vodi u matičnoj knjizi rođenih.

Prema rečima Slobodana Škorića posle pregledanja detetove otpusne liste iz bolnice gde nema obaveznog pečata lekara, ali i tvrdnji nekadašnjeg načelnika bolnice Koševo, kao i brojnih zaposlenih koji su tamo godinama radili da su im potpisana prezimena lekara apsolutno nepoznata odlučili su da se obrate policiji.

Slobodan sa suprugom Smiljkom sada ima sina Dušana, koji je začet posle mnogo muka tek usled petog pokušaja veštačke oplodnje u Nemačkoj. Senku na roditeljsku radost baca sumnja i neznanje, ukoliko je dete stvarno ukradeno, gde je i sa kime je. Slobodan tvrdi da niti jedna noć u poslednjih skoro 27 godina ne prođe bez tih pitanja. Pitanja i slutnje ne daju mira, a neznanje im najteže pada, kažu Škorići. Istina u bilo kom obliku donela bi mir i spokoj.

Podaci i iskazi nekadašnjih lekara u bolnici Koševo, matičara i lekara iz Nemačke koji navode da navedeni uzrok smrti teško da je mogao doprineti tragediji predati su policiji i tužilaštvu. Nažalost, sada su ostali bez finansijskih sredstava, jer svaki dalji potez podrazumeva ponovni odlazak u Sarajevo.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.