Još dva forvardera u Vojvodinašumama

VIDEO K9: Nabavkom još dva forvardera Vojvodinašume zaokružile su posao privlačenja tehničkog drveta bez korišćenja spoljnih usluga drugih dobavljača, saopšteno je iz ovog javnog preduzeća.

0
53

Vojvodinašume kupile su još dva forvardera i sada ih imaju ukupno 24.

Iz ovog javnog preduzeća navode da su mašine kupljene sopstvenim sredstvima, kao i da je reč o forvarderima najviše klase, sa najboljim ekonomskim i ergonomskim karakteristikama koje će raditi pun radni dan.

Na povoljnim distancama i uslovima rada ovakav jedan forvarder treba da privuče minimum 150 m3 drvnih sortimenata, a godišnje najmanje 20.000 kubika.

Ovakve mašine zahtevaju dobro razvijenu mrežu šumskih puteva, kako njihove distance privlačenja ne bi prelazile 500m i u takvim situacijama su maksimalno isplativi, kada cena privlačenja sa sve opštim troškovima ne prelazi 500 din/m3.

Iz Vojvodinašuma navode i da će ove forvardere koristiti šumska gazdinstva Sremska Mitrovica i Sombor te da je ovom nabavkom preduzeće u potpunosti zaokružilo vršenje faze privlačenja tehničkog drveta bez korišćenja spoljnih usluga drugih dobavljača.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.