Još 75 mesta na Akademiji umetnosti

VIDEO K9: Početkom septembra počinje drugi upisni rok za sve one koji nisu uspeli da u prvom upišu neki od željenih fakulteta Univerziteta u Novom Sadu. Na Akademiji umetnosti kažu da je za jesenji upisni rok ostalo 75 upražnjenih mesta na nekoliko smerova.

409

Na fakultetima novosadskog univerziteta kandidati će za drugi upisni rok podnostiti prijave 3. i 4. septembra, a prijemne ispite polagaće 5, 6, i 7. septembra, u zavisnosti od fakulteta.

Na Akademiji umetnosti drugi upisni rok počinje 3. septembra. Podnošenje dokumenata za prijavu je do 5, a prijemni ispiti su od 10. do 15. septembra.

“Ono što je jako važno jeste da je na sva tri departmana u okviru Akademije umetnosti je ostalo mesta i na muzičkom, dramskom i na likovnom departmanu. Na muzičkom departmanu je ostalo 29 mesta i to najviše na izvođačkim umetnostima”, rekla je Bojana Bokan, portparolka Akademije umetnosti.

Na departmanu dramskih umetnosti najviše mesta je ostalo na audiovizuelnim medijima, takođe i na najnovijem interdisciplinarnom programu dizajnu video igara, dok na glumi nema više mesta jer je u prvom upisnom roku upisano 10 studenata i to na budžet.

“A što se tiče likovne umetnosti ostalo je još 7 mesta na samofinansiranju. Dakle, to je ono sa čime raspolaže Akademija umetnosti, a svi kandidati koji se pripremaju da dođu na prijemni ispit već mogu da dođu na konsultacije, oni sami znaju pošto su informisani putem našeg sajta i društvenih mreža”, kazala je Bokan.

Na Akademiji, prema rečima Bokanove, u prvom upisnom roku upisano je 159 studenata, od toga je njih 130 na budžetu, a 29 je na samofinansiranju. Slobodnih mesta je ostalo 75 i to 24 budžetskih i 51 mesto za studente koji će sami plaćati studiranje.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.