Još 714 miliona dinara za navodnjavanje

VIDEO K9: Investicije od 714 miliona dinara obezbediće navodnjavanje još 2 i po hiljade hektara oranica u Vojvodini, rečeno je danas tokom dodele ugovora poljoprivrednicima za nabavku opreme za navodnjavanje.

0
14

Poljoprivrednici iz Vojvodine, njih 707, potpisali su danas ugovore za nabavku opreme za navodnjavanje u ukupnoj vrednosti od 714 miliona dinara, od čega je iz pokrajinskog budžeta obezbeđeno 370 miliona dinara subvencija.

Realizacijom tih investicija u Vojvodini će se, kako je rečeno ovom prilikom, navodnjavati još preko 2.500 hektara oranica.

Ugovore je poljoprivrednicima uručio resorni sekretar Čedomir Božić, koji je istakao da je
Konkursna linija za navodnjavanje najobimnija je po iznosu novca koji je opredeljen, kao i po broju zainteresovanih korisnika.

On je precizirao da su od 1.132 pristigle prijave njih 803 bile validne, a da je novac dobilo 707 poljoprivrednih gazdinstava.

Reč je o bespovratnim sredstvima namenjenim, između ostalog, za nabavku sistema „kap po kap“, zatim sistema za filtriranje i fertirigaciju, opremanje bunara, postavljanje cevovoda, nabavku tifona, cisterni i pumpi za navodnjavanje.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.