Još 445 pozitivnih na Covid – 19

VIDEO K9: U poslednja 24 časa u Srbiji su još 4 osobe preminule od posledica infekcije virusom Kovid 19, čime je broj žrtava korona virusa porastao na 103. Današnja konferencija za novinare epidemiologa održana je u Nišu jer je u tom delu zemlje došlo do veće učestalosti oboljevanja i gde je formiran poseban krizni štab u cilju sagledavanja aktuelne epidemiološke situacije i preduzimanja mera.

0
23

U Srbiji su do danas u 15 časova od posledica Covid-19 preminule ukupno 103 osobe. Testirano je ukupno 29.472 osoba, od kojih je registrovano 5.318 potvrđenih slučajeva infekcije virusom. Hospitalizovano je 3.511 pacijenata, a na respiratoru ih je 120. Smrtnost u ovom momentu je 1,9 posto.

Do sada je izlečeno 443 pacijenata. Od početka epidemije testirano je 6.070 zadravstvenih radnika, a virus je potvrđen kod njih 593. Hospitalizovana su 382 zdravstvena radnika a pet ih je preminulo je od posledica zaraze koronavirusom. Od poslednjeg izveštaja testirani su uzorci 3.194 osobe na prisustvo virusa, od kojih je 445 pozitivno od juče ih je preminulo četvroro.

Epidemiolozi ističu da raste broj izlečenih pacijenata od Kovida-19 i da će taj broj biti sve veći.

Na konferenciji Kriznog štaba u Nišu bilo je reči i o specijalnoj bolnici za psihijatrijske bolesti „ Gornja Toponica’ korona virusom gde su zaražena dva pacijenta i šest medicinskih radnika, a više stotina ih je u izolaciji.

Srbija, kako je rečeno ima dovoljno kapaciteta za smeštaj zaraženih korona virusom.

Zbog predstojećeg policijskog časa i Vaskrsa sve su veće gužve u prodavnicama pa je istaknuto da je veoma važno da se građani drže svih preporuka i mera zaštite.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.