Još 250 miliona dinara za puteve

VIDEO K9: Savet za komunalne delatnosti prihvatio je na današnjoj sednici više izmena vezanih za poslovanje naših javno komunalnih preduzeća koje su nastale prilivom sredstava nakon rebalansa gradskog budžeta. Ove odluke naći će se pred odbornicima u petak, za kada je zakazana nova sednica Skupštine Novog Sada.

183

Članovi Saveta za komunalne delatnosti Skupštine grada prihvatili su, između ostalog, predloge rešenja o davanju saglasnosti na Odluku o izmenama Programa poslovanja i investicionih aktivnosti javno komunalnih preduzeća “Lisje”, “Vodovod i kanalizacija”, “Parking servis” i “Čistoća” za 2019. godinu.

Izmene su vezane za drugi rebalans gradskog budžeta i sredstva opredeljena za komunalne delatnosti.

“Danas na dnevnom redu imamo i nekoliko izveštaja, odnosno programa i izmena programa investicionih aktivnosti Javno komunalnih preduzeća. Pre svega, mislim na programe izmena Javnog komunalnog preduzeća “Čistoća” koje će ovim izmenama budžeta dobiti 40 miliona za postavljanje podzemnih kontejnera. To je jedno od značajnijih uvećanja kapitalnih ulaganja u ovo Javno komunalno preduzeće”, rekao je Slobodan Veselinović, predsednik Saveta za komunalne delatnosti.

Najveći deo sredstava, oko 250 miliona dinara, biće kako je rekao, usmeren na putnu privredu.

“Tako da će sada iznositi milijardu i četiristopedeset miliona. Od toga najveći deo sredstava ide za održavanje saobraćajnica. To je najznačajnije povećanje sredstava u komunalnim delatnostima koje se odnosi na rebalans budžeta”, dodao je Veselinović.

Zahvaljujući rebalansu, JKP “Lisje” će, kako je kazao, povećati usluge iz svoje delatnosti za 30 miliona, a “Parking servis” za 32 miliona koja će biti utrošena za izgradnju parkirališta u Radničkoj ulici.

“Deo koji treba da pomenemo je izmena Odluke o programu uređenja građevinskog zemljišta gde imamo povećanje za 30 miliona, ukupna sredstva. Međutim, imamo unutrašnju preraspodelu i ona se uglavnom odnosi na to da će jedan veći deo sredstava koji je preko 300 miliona otići na sudske troškove”, naveo je Veselinović.

On je kazao da će na taj način investicije koje su predviđene uređenjem građevinskog zemljišta, a koje se neće stići uraditi do kraja godine, pre svega Pozorišni trg, biti opredeljene kao sredstva za plaćanje sudskih taksi, odnosno izgubljenih sudskih sporova.

Sudski sporovi se, prema njegovim rečima, najviše odnose na sporove oko građevinskog zemljišta, gde se pojavljuju građani i investitori sa tužbama za naplatu određenih parcela koje je grad iskoristio za izgradnju putne privrede.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.