Još 25 stanova za mlade zaposlene UNS-a

VIDEO K9: U Ulici Stanoja Stanojevića u Novom Sadu nikla je nova stambena zgrada koju je izgradila Fondacija za rešavanje stambenih potreba mladih nastavnih i naučnih radnika i umetnika.

0
14

Ovu Fondaciju su osnovali Univerzitet u Novom Sadu i Pokrajinski sekretarijat za nauku i tehnološki razvoj Pokrajinske vlade 2000. godine, a aktivan rad je započela tokom 2006, uz podršku Univerziteta i vlada Vojvodine i Srbije.

Objekat koji su danas obišli predstavnici grada i pokrajine, započet je pre dve godine i peti je po redu koji je Fondacija izgradila, a raspodelom 25 stanova rešena je stambena potreba za još 29 mladih nastavnika i umetnika.

Sa pet izgrađenih objekta i useljenih preko 130 porodica sa oko 100 novorođene dece, ova lokacija pretvara se u malo univerzitetsko naselje, istakla je prof. dr Dragana Latković, upravnica Fondacije za izgradnju stanova i dodala da je Fondacija voljna da sa izgradnjom šeste zgrade počne što pre. Rektor Univerziteta u Novom Sadu Dejan Madić izjavio je da je ovo jedno od rešenja koje pruža mogućnost mladima da ostanu u našoj zemlji i imaju više vremena i energije da se posvete radu na Univerzitetu.

Grad je svoj doprinos dao infrastrukturnim opremanjem u koje je uloženo 62 miliona dinara.

Grad Novi Sad je, prema rečima gradonačelnika, aktivno uključen u Fond za stipendiranje i podsticanje napredovanja darovitih studenata i mladih naučnih radnika i umetnika Univerziteta u Novom Sadu, a kao donatori ove školske godine je iz budžeta obezbeđeno 20 studentskih stipendija u ukupnom iznosu od preko 5 miliona dinara.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.