Još 18 stabala u Futoškom parku

VIDEOK9: Futoški park će „dobiti“ još 18 stabala  različitih vrsta drveća, čija je sadnja počela juče, saopšteno je iz Gradskog zelenila.

0
14

U Futoškom parku u Novom Sadu počela je sadnja 18 stabala različitih vrsta drveća.

Juče je posađeno osam sadnica, četiri lipe, jedan crni orah, sofora, ukrasna jabuka i ukrasna šljiva, a u narednim danima radnici Gradskog zelenila posadiće još 10, šest crnih borova i jednu katalpu, kedleuteriju, topolu i libokedar.

Reč je o sadnji u okviru projekta sanacije zelenila koji finansira Gradska uprava za zaštitu životne sredine.

Pored sadnje novog drveća, orezivano je i okopavano šiblje na Trgu Jakovljevića i u Dunavskom parku, sakupljano je lišće i orezivano šiblje na Sentandrejskom putu, a isti poslovi obavljeni su i na Detelinari. Lišće je skupljano u stambenom bloku u Ulici Pariske komune, na Limanu i u Petrovaradinu. Opalo lišće odneto je i sa prostora oivičenog ulicama Despota Stefana, Šekspirove i Balzakove.

Šiblje je orezano u Limanskom parku, u bloku između Balzakove, Banović Strahinje i Narodnog fronta. Isti posao završen je u Petrovaradinu, u Molinarijevom parku, navode iz Gradskog zelenila.

Radnici ovog preduzeća ovih dana rade i na zimskom tretiranje ruža, cvetnih gredica i šiblja zaštitnim prepratima u centru grada i na Limanu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.