Još 160 miliona dinara u sistem socijalne zaštite

VIDEO K9: Ugovori o korišćenju sredstava za rekonstrukciju i opremanje 74 vojvođanske ustanove za smeštaj korisnika i centara za socijalni rad dodeljeni su danas u zgradi Pokrajinske vlade.

0
51

U unapređenje socijalne zaštite u Vojvodini u poslednjih 6 godina pokrajina je uložila milijardu i 500 miliona dinara, istakao je predsednik Pokrajinske vlade na dodeli 74 ugovora o dodeli ugovora o korišćenju sredstava za opremanje i rekonstrukciju 35 ustanova za smeštaj korisnika i centara za socijalni rad.

Ovim konkursom dodeljeno je ukupno 160 miliona dinara za nabavku medicinske i druge opreme, rekonstrukciju, održavanje i adaptaciju objekata socijalne zaštite i podršku redovnim programima u direktnom radu s korisnicima.

Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade, dodao je da je Pokrajinska vlada u proteklom periodu osnovala i dva nova centra za porodični smeštaj i usvojenje te da je ove godine opredeljeno je i 100 miliona dinara za izgradnju objekta za dnevni boravak u Domu za odrasle i starije „Sveti Vasilije Ostroški Čudotvorac“ u Novom Bečeju.

Sredstva su, između ostalog, obezbeđena za rekonstrukciju, održavanje i adaptaciju gerontoloških centara u Bačkoj Palanci, Somboru, Vršcu, Zrenjaninu, Dečjem selu u Sremskoj Kamenici, Domu za lica ometena u mentalnom razvoju „Othon“ u Staroj Moravici, za nabavku medicinske opreme u gerontološkim centrima u Novom Sadu i Kikindi, i domovima u Čurugu, Veterniku i Starom Lecu, kao i za kupovinu druge opreme u domovima „Miroslav Antić Mika“ u Somboru, „Zbrinjavanje“ u Pančevu i „Kolevka“ u Subotici.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.