Još 123 miliona dinara za sportsku halu “Mostonga”

VIDEO K9: Sombor je danas od pokrajine dobio još 123 miliona dinara za završetak radova na obnovi Gradske hale Mostonga.

0
30

Ugovor vredan 123 miliona dinara, za nastavak radova na rekonstrukciji te sportske hale Mostonga je gradonačelniku Sombora uručio predsednik Pokrajinske vlade, Igor Mirović, koji je danas obišao radove.

Obilasku je prisustvovao i košarkaš Nikola Jokić.

Novac je obezbeđen za drugu fazu radova, kojom su predviđeni izgradnja hidrantske mreže, sistema za automatsku detekciju, dojavu i zaštitu od požara, zatim energetska sanacija ulične fasade sa zamenom postojeće stolarije i bravarije, uređenje hola na glavnom ulazu i izrada poda u holovima hale.

Biće obnovljene i opremljene svlačionice, zamanjen sportski parket, uređen parking i izgređena nova trafo stanica. Prva faza radova na rekonstrukciji „Mostonge“ je pri kraju, naveo je Mirović.

„Početkom avgusta, u hali ćemo imati sistem za klimatizaciju, a nastavlja se sa uređenjem tribina“, istakao je Mirović i dodao da je prošle godine urađena rasveta.

Sa novim ulaganjem od 123 miliona dinara obezbeđenih iz budžetske rezerve, biće uređene i svlačionice, izgrađen novi trafo, uređeni prilazi hali, parking, spoljna rasveta, a u maloj sali će biti zamenjen deo parketa koji se koristi, čime će biti zaokruženo ulaganje u rekonstrukciju ovog objekta.

Antonio Ratković, gradonačelnik Sombora, dodao je da su u „Mostongi“ u toku završni radovi na izgradnji pokretne teleskopske tribine, koje, sa 12 miliona dinara, finansira Grad Sombor. Pokrajinska vlada će, kako je rečeno, nastaviti sa ulaganjem  u „Mostongu“, koja pored mesta za košarkaške utakmice, treba da bude uređena prema standardima za potrebe drugih sportova.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.