JKP Stan uzima kredit od 35 miliona dinara, a blokiran je zbog više od 80 miliona

Na sednici Saveta za budžet i finansije Grada Novog Sada članovi Saveta su dali zeleno svetlo na odluku Nadzornog odbora JKP „Vodovod i kanalizacija“ o davanju jemstva JKP „Stan“ za kredit od 35 miliona dinara.

12725

Nije baš jasno  koliko ovaj kredit može rešiti probleme ovog javnog preduzeća, kada je na današnji dan iznos duga zbog kojeg su ovom preduzeću blokirani računi 81,876,836.91 dinara…

Činjenica je, međutim, da će JKP Vodovod i kanalizacija, preduzeće koje dobro radi i koje nije imalo ni jedan dan blokirane račune, zaleći za davljenika… a ostaje da se nadamo da ga davljenik neće povući za sobom…

JKP Stan je u blokadi neprekidno 414 dana, odnosno od 24.04.2013.godine.

Na istoj  sednici je konstatovano da  su ukupni prihodi Grada Novog Sada, u prošloj godini, iznosili nepune 22 milijarde dinara, a rashodi oko 16 milijardi dinara. Priliv u budžet je bio oko 15 milijardi dinara, a ona još jedna preostala milijarda našla se tu kao neraspoređeni prihod od pretprošle godine.

Najviše se trošilo na tekuće potrošnje, oko 85 odsto, dok je kapitalna potrošnja  obuhvatala nepunih 15 odsto ukupnih rashoda.

Novce iz budžeta grada troši 23 direktna korisnika budžeta grada i 64 indirektnih korisnika čiji je osnivač grad Novi Sad.

To znači da nas svaki budžetski korisnik “košta”, prosečno, oko 180 miliona dinara godišnje… Statistika je čudna stvar!!!

Na sednici je usvojen i predlog rešenja o davanju saglasnosti na predlog odluke o finansiranju obrade podataka u vezi sa posebnom naknadom za zaštitu i unapređenje životne sredine na teritoriji grada Novog Sada za 2014. godinu. Obrada pomenutih podataka će se urediti ugovorom koji će se zaključiti između gradonačelnika Novog Sada i  JKP „ Informatika“.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.