JKP PUT uzima refinansirajući kredit

VIDEO K9: JKP Put uzeće u ovoj godini refinansirajući kredit u iznosu od 300 miliona dinara, a jemac za ovaj kredit biće mu JKP Novosadska toplana.

0
865

JKP Put već duže vreme posluje u otežanim uslovima zbog stalnih utuženja i plaćanja kamata. Samo tokom 2015. godine po ovom osnovu dugovanja puta prelazila su 45 miliona dinara.

Osim toga, račun preduzeća je veoma često u blokadi. Još tokom 2015. godine ovo preduzeće je radi stabilizacije poslovanja uzelo kredit od 255 miliona dinara kod Poštanske štedionice.

Na poslednjoj sednici, Skupština Grada Novog Sada odobrila je ovom preduzeću refinansirajući kredit u iznosu od 300 miliona dinara.

“Refinansiranjem bi se dobio kredit po povoljnijim uslovima, odnosno nižoj kamatnoj stopi, uz dinarsku klauzulu umesto valutne, grejs period od godinu dana i nakon toga otplatu kredita na 60 jednakih mesečnih rata. Jemac za navedeni iznos i dalje bi bilo JKP Novosadska toplana, a zaloga kredita sadašnja i buduća potraživanja Gradske uprave za građevinsko zemljiše i menice JKP Put Novi Sad”, navedeno je u obrazloženju.

Kako se dalje navodi, novim kreditnim zaduženjem od 300 miliona dinara biće refinansiran ostatak kredita koji je JKP Put uzeo 2015. godine, a od ostatka sredstava biće izmirene obaveze prema dobavljačima.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.