JKP “Put”: U 2016. proizveli preko 45.000 tona asfalta

VIDEO K9: JKP Put 2016. godinu uspešno privodi kraju. Kako kažu, smanjili su obaveze prema dobavljačima i kreditorima u iznosu od 60 miliona dinara i ostvarili su dobit oko tri miliona dinara, dok je 20 miliona u 2016. godini utrošeno za nabavku osnovnih sredstava. Osim toga, proizvedeno je preko 45 hiljada tona asfalta i urađene su brojne rekonstrukcije puteva.

547

Rekonstruisane su 3 raskrsnice, izvršena je sanacija oštećenog asfalta u 43 ulice, kolovoza struganim asfaltom u 21 ulici i tucaničkih kolovoza u nešto manje od 300 ulica.

Završeni su i radovi na uređenju prostora oko objekata od društvenog značaja, kao što su Klinički centar Vojvodine, OŠ “Žarko Zrenjanin”, kasarni “Jugovićevo” i drugim.

“Pored činjenice da smo uz velke napore i zalaganje vodećeg menadžmenta radili na stabilizaciji finansijskog stanja preduzeća, uspeli smo ove godine da ispunimo obavezu prema svojim dobavljačima i kreditorima u iznosu od nekih 60.000.000 dinara i takođe da ostvarimo dobit na kraju godine u od 3.215.000 dinara. Takođe smo uz opredeljena sredstva iz budžeta grada Novog Sada, zapravo našeg osnivača, očekujemo i uz dodatna sredstva tokom naredne godine da ćemo nastaviti sa ovakvim trendom poslovanja”, rekla je Biljana Ćubić, portparol “Puta”.

S obzirom na niske temperature, građevinski radovi su i zvanično gotovi, prostrojenja asfaltne baze su isključena, a za to vreme će služba servisa iskoristiti da završi remont na mašinama i postrojenjima, dok Zimska služba radi u punom jeku.

“Kada su u pitanju naše trenutne aktivnosti, možemo da kažemo da je Zimsko vreme i niske temperature, zapravo pravo vreme za maksimalan za rad naše zimske službe. Možemo reći podatak da u nadležnosti naše Zimske službe, zapravo JKP”Put”, nekih 880 km saobraćajnica, što prvog, drugog, trećeg prioriteta i naš cilj je za ovu sezonu, kao i za svaku i predhodne godine, da obezbedimo prohodnost na saobraćajnicama i funkcionisanje vitalne mreže saobraćajnica”, navela je Ćubić.

Ona je takođe skrenula pažnju da vozači dodatno obrate pažnju na putu, pogotova za vreme niskih temperatura i pri pojavi poledice, naročito na mostovima, kružnim tokovima, nadvožnjacima, natputnjacima ili zasenjenim deonicama.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.