JKP “Put”: U 2016. proizveli preko 45.000 tona asfalta

VIDEO K9: JKP Put 2016. godinu uspešno privodi kraju. Kako kažu, smanjili su obaveze prema dobavljačima i kreditorima u iznosu od 60 miliona dinara i ostvarili su dobit oko tri miliona dinara, dok je 20 miliona u 2016. godini utrošeno za nabavku osnovnih sredstava. Osim toga, proizvedeno je preko 45 hiljada tona asfalta i urađene su brojne rekonstrukcije puteva.

0
612

Rekonstruisane su 3 raskrsnice, izvršena je sanacija oštećenog asfalta u 43 ulice, kolovoza struganim asfaltom u 21 ulici i tucaničkih kolovoza u nešto manje od 300 ulica.

Završeni su i radovi na uređenju prostora oko objekata od društvenog značaja, kao što su Klinički centar Vojvodine, OŠ “Žarko Zrenjanin”, kasarni “Jugovićevo” i drugim.

“Pored činjenice da smo uz velke napore i zalaganje vodećeg menadžmenta radili na stabilizaciji finansijskog stanja preduzeća, uspeli smo ove godine da ispunimo obavezu prema svojim dobavljačima i kreditorima u iznosu od nekih 60.000.000 dinara i takođe da ostvarimo dobit na kraju godine u od 3.215.000 dinara. Takođe smo uz opredeljena sredstva iz budžeta grada Novog Sada, zapravo našeg osnivača, očekujemo i uz dodatna sredstva tokom naredne godine da ćemo nastaviti sa ovakvim trendom poslovanja”, rekla je Biljana Ćubić, portparol “Puta”.

S obzirom na niske temperature, građevinski radovi su i zvanično gotovi, prostrojenja asfaltne baze su isključena, a za to vreme će služba servisa iskoristiti da završi remont na mašinama i postrojenjima, dok Zimska služba radi u punom jeku.

“Kada su u pitanju naše trenutne aktivnosti, možemo da kažemo da je Zimsko vreme i niske temperature, zapravo pravo vreme za maksimalan za rad naše zimske službe. Možemo reći podatak da u nadležnosti naše Zimske službe, zapravo JKP”Put”, nekih 880 km saobraćajnica, što prvog, drugog, trećeg prioriteta i naš cilj je za ovu sezonu, kao i za svaku i predhodne godine, da obezbedimo prohodnost na saobraćajnicama i funkcionisanje vitalne mreže saobraćajnica”, navela je Ćubić.

Ona je takođe skrenula pažnju da vozači dodatno obrate pažnju na putu, pogotova za vreme niskih temperatura i pri pojavi poledice, naročito na mostovima, kružnim tokovima, nadvožnjacima, natputnjacima ili zasenjenim deonicama.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.