JKP INFORMATIKA: DIMNIČARINA NA RAČUNU OD AVGUSTA

1340

VIDEO K9: Saga o naplati dimničarskih usluga u našem gradu još nije završena. pored žestokog protesta javnosti zbog naplate odžačarine, pre svega onima koji odžake ni nemaju, na avgustovskom računu informatike ova stavka biće obračunata.

JKP “Stan” je još pre nekoliko meseci dobilo dozvolu od gradskih vlasti da svim građanima naplaćuje dimničarske usluge, imali oni u svojim domovim odžake ili ne. Ova usluga je trebalo da bude uračunata u računu Informatike za jul, ali to nije bio slučaj zbog, kako kažu u ovom preduzeću, tehničkih razloga.

Novosadska javnost po povom pitanju je složna u osudi ovakvog poteza gradskih vlasti zbog dodatnih, i kako se smatra, nepotrebnih izdataka.

Dimničarske usluge će biti napraćivane dinar po kvadratnom metru domaćinstva i poslovnog prostora. Prema zvaničnim podacima JKP “Informatike”, postoji nešto više od 9,2 miliona kvadratnih metara stambenog prostora , što znači da će kasa “Stana” koji se nalazi u ozbiljnim finansijskim problemima, biti punija za toliko dinara na mesečnom nivou.

2 KOMENTARA

  1. […] Odlukom Skupštine grada od 13. juna 2013. godine uređeni su uslovi i način obavljanja dimničarskih usluga, kao i prava i obaveze JKP Stan kao preduzeća koje jedino obavlja takve usluge na teritoriji Novog Sada i okoline. U dimničarske usluge ubraja se čišćenje i kontrola dimovodnih i ložišnih objekata i uređaja, kao i ventilacionih kanala i uređaja. JKP Stan održava dimnjake u 151.967 stambenih objekata u gradu ukupne površine 9.399.722 kvadratnih metara, kao i dimnjake 16.120 lokala ukupne površine 3.975.271 kvadratnih metara. […]

  2. […] Odlukom Skupštine grada od 13. juna 2013. godine uređeni su uslovi i način obavljanja dimničarskih usluga, kao i prava i obaveze JKP Stan kao preduzeća koje jedino obavlja takve usluge na teritoriji Novog Sada i okoline. U dimničarske usluge ubraja se čišćenje i kontrola dimovodnih i ložišnih objekata i uređaja, kao i ventilacionih kanala i uređaja. JKP Stan održava dimnjake u 151.967 stambenih objekata u gradu ukupne površine 9.399.722 kvadratnih metara, kao i dimnjake 16.120 lokala ukupne površine 3.975.271 kvadratnih metara. […]

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.