JKP Gradsko zelenilo počelo uređivanje Štranda

Radnici JKP Gradsko zelenilo rade na pripremi Štranda za nadolazeću sezonu, saopšteno je iz tog preduzeća.

0
11

U toku je grbljanje i čišćenje travnjaka od grana i lišća, prihrana cveća, ukrasnog šiblja i drveća, grabljanje celokupnog prostora plaže, kao i orezivanje suvih grana radi očuvanja estetike i bezbednosti posetilaca.

Na Štrandu je posađeno 25 novih stabala, umesto drveća koje je polomljeno u olujama 2023.

Zasejana je trava na oko 3.000 kvadrata travnjaka koji su ugaženi tokom letnje sezone, a u narednim danima obaviće se aeracija i đubrenje travnjaka. U toku je izrada 100 metara drvenih šetnih staza za pesak.

Direktor Gradskog zelenila Miloš Egić kaže da je u martu planirano čišćenje kabina, ugostiteljskih objekata i toaleta, a u aprilu prskanje travnjaka protiv krpelja, deratizacija i dezinsekcija kabina, finalno sređivanje toaleta i objekata.

“Štrand obuhvata 115.000 kvadratnih metara travnatih površina, poseduje više od 500 stabala i 900 metara žive ograde. U poslednjih neoliko godina investirali smo više od 24 miliona dinara u modernizaciju Štranda i njegovo prilagođavanje potrebama Novosađana. Planiramo da u narednom periodu nastavimo s investicijama u ulepšavanje omiljenog mesta za odmor i rekreaciju naših sugrađana”, kaže Egić.

Foto/JKP “Gradsko zelenilo”

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.