JGSP zapošljava 85 novih radnika

VIDEO K9: Javno gradsko saobraćajno preduzeće dobilo je odobrenje da zaposli 85 novih radnika, što je bila i jeda od glavnih tema na današnjoj sednici Skupštine grada. Osim toga, odbornici su bez veće rasprave usvojili petogodišnje planove razvoja turizma i poljoprivrede, kao i niz drugih odluka.

0
325

JGSP koji već mesecima ima problem sa manjkom vozača, mehaničara, limara i kontrolora, na dobrom je putu da dođe do rešenja.

“Da biste ostvarili pravo na nova radna mesta, vi mora da opredelite sredstva u vašem preduzeću. Pošto je GSP dobio pravo da 85 radnika zasnuju radni odnos na određeno vreme neophodno je da promenom plana poslovanja ta sredstva opredelimo za te plate”, rekao je Srđan Kružević, zamenik gradonačelnika Novog Sada.

Radikali, međutim smatraju, da je odlazak kadrova iz ovog javno-komunalnog preduzeća logičan zbog malih plata i lošeg rukovođenja.

“Srpska radikalna stranka je bila vrlo kritična prema rukovodstvu Grasa u poslednje tri-četiri godine. Mi smo mišljenja da g-din Stanivuković nije dorastao funkciji direktora GSP-a iz više razloga. Tamo je potpuno haotičn stanje”, tvrdi Đurađ Jakšić, šef Odborničke grupe SRS.

Radikali su kritični i po pitanju strategije razvoja turizma u gradu, smatrajući ga mrtvim slovom na papiru, dok kao najveći turistički potencijal ističu Petrovaradinsku tvrđavu.

“Na Tvrđavi je mesto UNESKOA, a ne Egzitu. To je ogromna šansa grada jer je zaista tužno da Novi Sad u 21. veku ima troškove na osnovu funkcionisanja Tvrđave”, naveo je Jakšić.

Usvojenom strategijom razvoja poljoprivrede i ruralnog razvoja Grada Novog Sada predviđeno je, između ostalog, finansiranje i zaštita geografskog porekla, kao i obuke i kadrove po mesnim zajednicama koji će poljoprivrednicima pomagati u izradi dokumentacije za IPARD fondove.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.