JGSP u gubitku 265 miliona dinara u 2021. godini

VIDEO K9: U prošloj godini sva javno-komunalna preduzeća poslovala su pozitvno, osim JGSP-a koje je zabeležilo gudbitak od 265 miliona dinara, rečeno je danas nakon Saveta sednice za komunalne delatnosti čiji su članovi većinom glasova prihvatili o Izveštaje o realizaciji programa i poslovanja novosadskih preduzeća.

0
48

Članovi Saveta za komunalne delatnosti Skupštine Novog Sada su na današnjoj sednici raspravljali o 41 tački dnevnog reda, koje su se mahom odnosile na Izveštaj o realizaciji programa poslovanja i programa investicionih aktivnosti gradskih javno-komunalnih preduzeća za 2021. godinu.

U prošloj godini sva javno-komunalna preduzeća poslovala su pozitvno, osim JGSP.

JGSP je u prošloj godini zabeležilo gubitak od 265 miliona dinara, rekao je Igor Crnobarac predsednik Saveta za komunalne delatnosti, i dodao da je na osnovu Izveštaja o realizaciji programa investicionih aktivosti konstatovan visok procenat realizovanih aktivosti.

Što se tiče Izveštaja o realizaciji programa određenih komunalnih delatnosti od lokalnog značaja, u koje spadaju usluge poput održavanja otvorene kanalske mreže, nasipa, održavanje javne rasvete, nabavka struje, održavanje urbanog mobilijara, uništavanje ambrozije i insekata, budžetom je je za ovaj program za 2021. godinu planirnao 900 miliona dinara, a realizovano je oko 877 miliona i 600 hiljada dinara, što predstavlja oko 97,5% planiranh aktivnosti, rekao je Crnobarac.

O svim ovim predlozima koje je prihvatio Savet za komunalne delatnosti konačnu reč daće odbornici Skupštine Novog Sada na sednici koja je zakazana za četvrtak.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.