JGSP dobija novu imovinu na korišćenje

VIDEO K9: Za petak je zakazana sednica Skupštine grada Novog Sada, a u okviru priprema za sednicu danas je održana i sednica Saveta za komunalne delatnosti.

0
618

Na današnjoj Sednici Saveta za komunalne delatnosti, usvojen je predlog da se svojina u vlasništvu grada u delu gde je autobuska stanica i vozni park, dodeli Javnom gradskom saobraćajnom preduzeću.

“Danas imamo pet tačaka na dnevnom redu. Jedna od najvažnijih tačaka je Predlog rešenja o davanju na korišćenje nepokretnosti u javnoj svojini grada Novog Sada Javnom gradskom saobraćajnom preduzeću, imamo izmenu odluke o taksi prevozu, odluke o promeni odluke organizacije Javnog komunalnog predizeća “Čistoća” i predlog Aneksa Trilatarnog ugovora o korišćenju sredstava zajma namenjenih programu “Rehabilitacije sistema daljinskog grejanja u Srbiji”, četvrta faza”, rekao je Slobodan Veselinović iz Saveta za komunalne delatnosti.

Usvajanje Predloga rešenja o davanju na korišćenje nepokretnosti u javnoj svojini grada Novog Sada, veoma je važno za poslovanje JGSP, smatra Veselinović.

“Da bi Javno gradsko saobraćajno preduzeće moglo da obavlja delatnost koja mu je poverena, a to je međugradska autobuska stanica on mora imati objekte u svom vlasništvu. Da bi po zakonu o prevozu putnika moglo da obavlja tu delatnost potrebno je da dobije licencu”, naveo je Veselinović.

Na sednici je usvojen i predlog na osnovu kojeg će JKP “Čistoća” moći da učestvuje na konkursima za projekte prečišćavanja otpada.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.