Jezički hitac “Čestice”

VIDEO K9: Ukoliko pesma nema česticu koja će da pokrene neko osećanje i razmišljanje kod čitaoca, onda ta pesma i nema neku vrednost, objasnio je naslov svoje nove knjige poezije Slavomir Saša Nišavić u našoj emisiji Otvoreni ekran.

0
73

Naslovima “Pridržavanje duše”, “Budućnost”, “Košuljica”, “Grebeni”, “Zaboravljeni dečak” i “Tiski cvet” pridružila se i “Čestica”, nova knjiga poezije pesnika Saše Nišavića, čije je objavljivanje pomogla Gradska uprava za kulturu Novog Sada.

“Kratka pesma, posebno minijatura, tako liči na jezički hitac koji u srećnim slučajevima pogađa u samo središte mete”, napisao je Stevan Tontić o ovom delu u kojem su sabrane izabrane i nove pesme Slavomira Saše Nišavića.

Pesma uvek mnogo više i bolje kaže o samom delu nego njen autor, smatra Nišavić koji je iz svoje nove knjige pročitao epitaf pesniku Branku Miljkoviću koji je ubijen ili je izvršio samoubistvo 12. februara 1961. godine u Zagrebu.

Slavomir Saša Nišavić, rođen je 1959. u Bijelom Polju. Osnovnu školu završio je u Ravnoj reci, a gimnaziju u Bijelom Polju. Studirao je na Filozofskom fakultetu u Prištini i u Novom Sadu, gde i danas živi i radi. Dobitnik je nagrade Pečat varoši Sremskokarlovačke 2019. godine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.