Jeste li upisani u birački spisak?

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave pozvalo je danas građane da provere da li su upisani u Jedinstveni birački spisak i da provere da li su upisani podaci tačni.

0
34

Građani uvid mogu obaviti neposredno u opštinskoj, odnosno gradskoj upravi u kojoj imaju prebivalište, odnosno boravište za interno raseljena lica, kao i onlajn na internet stranici Ministarstva.

U birački spisak se upisuju punoletni i poslovno sposobni državljani Srbije, odnosno lica koja imaju biračko pravo – prema mestu prebivališta, odnosno mestu boravišta za interno raseljena lica, a postupak upisa, promena (izmena, dopuna ili ispravka) i brisanja iz biračkog spiska sprovodi se po službenoj dužnosti ili na zahtev građana.

Građani zahtev za promenu u biračkom spisku podnose opštinskoj ili gradskoj upravi po mestu prebivališta, odnosno mestu boravišta za interno raseljena lica.

Birači koji imaju boravište u inostranstvu mogu preko diplomatsko-konzularnog predstavništva Srbije, najkasnije pet dana pre dana zaključenja jedinstvenog biračkog spiska, odnosno do 12. marta 2022. godine u ponoć, da podnesu zahtev da se u JBS upiše podatak da će na predstojećim izborima glasati u inostranstvu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.