Jesmo li bili spremni za sneg?

VIDEO K9: Sneg koji je u našem gradu padao bez prestanka više sati zadržao se na putevima, te značajno otežao i usporio saobraćaj. Zimska služba je na vreme reagovala, kažu nadležni, dodajući da nije moguće sve ulice očistiti odjednom i da postoje prioriteti. Grad je danas obišao i gradonačelnik Miloš Vučević, zajedno sa novinarima.

0
533

Sneg koji je padao stvorio je snežni pokrivač nešto veći od deset centimetara. Saobraćaj u gradu se odvija blago usporeno, ali su sve saobraćajnice prohodne.

Sve ekipe Zimske službe su izašle na teren, a Novi Sad uspešno odoleva ledenom talasu, rekao je prilikom obilaska grada gradonačelnik.

“Što se tiče stanja na teritoriji grada Novog Sada, teritoriji svih mesnih zajednica koje pripadaju gradu Novom Sadu, možemo reći da se život odvija normalno. Da sve funkcioniše, svi sistemi funkcionišu u Novom Sadu onako kako to i treba, odnosno kako građani očekuju. Uređene su sve ulice prvog prioriteta, u ovom trenutku se rade ulice drugog prioriteta. Najnormalnije funkcioniše Novosadska toplana, isporučuje zadovoljavajuću količinu i kvalitet toplotne energije svojim korisnicima, našim sugrađanima. Vodovod i kanalizacija funkcionišu bez bilo kakvih problema, sva dežurna obdaništa Radosnog detinjstva su otvorena, sve ambulante u okviru Doma zdravlja rade”, naveo je Vučević.

Na navode da su mnogi sugrađani nezadovoljni čišćenjem grada tokom snežnih nanosa, gradonačelnik je istakao da je zima normalna pojava, kao i formiranje snežnog pokrivača, a da su službe Čistoće, Puta i Zelenila adekvatno reagovale u ovim uslovima.

“Možemo reći da 500 tona, nešto manje od 500 tona je bačeno od juče od 15 sati do danas u 11 časova. Oko 400 ljudi je stalno na terenu, govorimo o zaposlenima JKP “Put”, JKP”Čistoća”, JKP “Gradsko zelenilo” i Parking servisu, svako u okviru svojih nadležnosti i negde oko 70 vozila i mehanizacije se nalazi na terenu. To je ono sa čim grad raspolaže i mislim da adekvatno odgovaramo zadacima”, rekao je gradonačelnik.

Podsetimo, trenutno je debljina snežnog pokrivača u gradu oko 12 centimetra i kolovozi su vlažni, zbog čega se vozačima savetuje da pažljivo voze i prilagode brzinu uslovima na putu. Zimska oprema je obavezna i neophodna, a podsećamo građane i da su obavezni da čiste sneg ispred svojih kuća i ulaza.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.