Jesenji Dan polja 2018.

VIDEO K9: Jesenji Dan polja na Rimskim šančevima okupio je i ove godine veliki broj stručnjaka i poljoprivrednika. Institut za ratarstvo i povrtarstvo predstavio je svoje sorte i hibride na oglednim poljima, kao i proizvode NS semena koji iz godine u godinu dokazuju svoj kvalitet.

0
856

Na oglednom polju Insituta za ratarstvo i povrtarstvo na Rimskim šančevima održana je tradicionalna manifestacija Dan polja jesenjih kultura, na kojem su predstavljene proverene, ali i nove sorte i hibridi kukuruza, soje, suncokreta, šećerne repe, alterntivnih biljnih vrsta i krmnog bilja, stvorenih u novosadskom Institutu.

Ovu manifestaciju, jednu od najvećih ove vrste, svake godine tradicionalno poseti nekoliko hiljada proizvođača i stručnjaka iz zemlje i sveta.

Pored toga što ove godine slave 80 godina postojanja, novosaski Institut dobio je status institucije od nacionalnog značaja što, kako ovde ističu, predstavlja i svojevrsnu obavezu da na još kvalitetniji način učestvuju u očuvanju i unapređenju poljoprivrede u Srbiji.

Nakon oficijelnog dela manifestacije, usledio je obilazak oglednih polja na kojima su zasejane kulture NS semena, uz vođstvo stručnjaka Instituta.

Dan polja, kako navode u Institutu, za njih predstavlja negovanje postojećih poslovnih i partnerskih veza, ali i uvod u buduće dugoročne odnose bazirane na tradiciji i kvalitetu proizvoda po kojima su prepoznatljivi kod nas i u svetu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.