Jerkoviću nagrada “Predrag Peđa Tomanović”

VIDEO K9: Nagrada „Predrag Peđa Tomanović” dodeljena je glumcu Srpskog narodnog pozorišta Branislavu Jerkoviću.

0
62

Uloga Edipa u Mažerijevoj „Slepoj mrlji” i Milivojevićev Magbet, glumcu Srpskog narodnog pozorišta Branislavu Jerkoviću donele su nagradu „Predrag Peđa Tomanović”.

Ovu nagradu dodeljuje istoimena Zadužbina za najbolju ostvarenu ulogu u prethodnoj godini, glumcu rođenom posle 1964. godine i najboljem diplomiranom studentu glume na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u prethodnoj godini, čiji prosek ocene ne može biti niži od 9.

Nagradu je dobio i Dejan Maksimović, najbolji diplomirani student master studija glume na srpskom jeziku na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, u klasi profesora Borisa Isakovića.

Žiri je doneo odluku da ovu značajnu nagradu u 2022. godini, ponese Branislav Jerković jer je kako navode „uspešno odgovorio na izuzetno velike zahteve koji su pred njega postavile same uloge i njihov značaj u povesti dramske literature i izazovnost njihove interpretacije”.

Nagradu Predraga Peđe Tomanovića, posle iznenadne i prerane smrti ovog glumca ustanovila je zadužbina čiji su osnivači njegovi roditelji Milena i Milorad Tomanović. Ova nagrada se dodeljuje svake godine 17. januara, na dan rođenja glumca.

Podsetimo, prošlogodišnji dobitnik nagrade „Predrag Peđa Tomanović” je miljenik pozorišne publike, mladi glumac Aljoša Đidić, dok je prvi glumac koji je dobio ovu nagradu velike vrednosti, kako glumačke tako i emotivne, Aleksandar Gajin 1995. godine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.