Jeremić: Rizična podrška Trampu

VIDEO K9: Potez predsednika Aleksandra Vučića da u toku izbora u Americi da podršku aktuelnom predsedniku Donaldu Trampu, komentarisao je predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić.

0
12

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da je predsednik Srbije ponovio grešku od pre četiri godine kada je pružio podršku Hilari Klinton koja nije uspela da pobedi na predsedničkim izborima u Americi. Upitali smo Vuka Jeremića da li ovakvi potezi predsednika Srbije mogu da naštete odnosima Srbije i Amerike.

“To svakako nije bila naročito pametna stvar. Svrstavati se na jednu stranu na američkim izborima koji su bili više nego neizvesni i bili vrlo burni, u svakom svom stadijumu, takve stvari sebi mogu da priušte neke zemlje koje imaju drugačije odnose sa Amerikom od nas. Slično je uradio i izraelski premijer Netanjahu, slično je uradio i šeik Muhamed iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, dobar prijatelj predsednika Vučića, ali njih dvojica će naći načina da nađu zajednički jezik i sa novom administracijom. Emirati i Izrael imaju jednu vrstu odnosa sa Amerikom, a mi imamo drugu vrstu odnosa sa Amerikom, jako problematičnu istoriju odnosa” rekao je Vuk Jeremić, predsednik Narodne stranke.

Vuk Jeremić je podsetio da takvu vrstu izjava i otvoreno svrstavanje na jednu stranu mogu sebi da dopuste zemlje koje imaju drugačije odnose sa Amerikom od Srbije, te su nešto slično uradili i izraelski premijer Netanjahu i šeik Muhamed iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Ipak, Srbija ima veoma problematičnu istoriju odnosa sa Amerikom i drugačiji status od prethodno pomenutih zemalja, te ovakav ishitren potez predsednika Srbije može biti opasan po sve nas, upozorio je Vuk Jeremić.

(Prilog KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.