Jelke sa busenom zasađene u dvorištu srednje policijske škole

U dvorištu Srednje škole unutrašnjih poslova „Jakov Nenadović“ u Sremskoj Kamenici danas su posađene 34 jelke sa busenom koje su tokom novogodišnjih praznika ulepšavale i činile svačanijim domove Novosađana.

0
13

Jelke su posađene u okviru akcije „Produžimo život jelkama“, koju „Gradsko zelenilo“ sprovodi u saradnji sa Gradskom upravom za zaštitu životne sredine.

Suština kampanje je da se izbegne seča mladih četinara i njihovo jednokratno korišćenje i kroz kupovinu jelki s busenom pozitivno utiče na zaštitu životne sredine i poveća broj drveća u gradu.

Jedan broj jelki koje su danas posađene u dvorištu Srednje škole unutrašnjih poslova bile su podeljene obrazovnim, zdravstvenim i društvenim ustanovama u gradu, a deo su vratili Novosađani koji su uoči praznika kupili jelku s busenom.

“Gradsko zelenilo godinama unazad apeluje da svi oni koji tokom praznika vole da osete miris prirodne jelke u svojim kućama uvek biraju jelke sa busenom, jer je to jedini način da se i nakon praznika nastavi život ovih stabala u prirodi. Ove zime prodato je oko 350 jelki sa busenom, a veliki broj građana ih vraća u naš rasadnik. A ima i onih koji jelke sade u dvorištima svojih kuća”, rekla je Jelena Prica, pomoćnica direktora Gradskog zelenila.

Foto/ JKP Gradsko zelenilo

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.