JEGRIČKA ULICA – TEŠKO DO REŠENJA

1428

VIDEO K9: O problemima sugrađana u ulici Jegrička na Klisi govorili smo pre nešto više od nedelju dana. Ugrožena bezbednost kretanja i udaljenost autobuske stanice ono je što ih sputava u svakodnevici. Rešenje smo potražili smo kod nadležnih. 

U ovom delu grada žive porodice u 22 domaćinstva. Mnogo je zaposlenih, ali i dece i starih. Da bi stigli do prve stanice gradskog autobusa pešače preko mosta na kome nema trotoara. Ukoliko žele da skrate put, preskaču ograde autoputa. I tako je i kada je lepo vreme, i kada su kiša i sneg. Osim naselja, ovde se nalazi i industrijska zona.

Odgovore na pitanja da li postoji rešenje za ove probleme dobili smo od Gradske uprave za saobraćaj i puteve. Objasnili su nam da je za prevoz putnika organizovana linija koja vozi iz Čeneja. Međutim, zbog malog broja putnika i negodovanja Ćenejaca, stajalište je ukinuto. Dodali su i da bi produžetak linije 1 izazvao veće troškove, takođe zbog malo onih koji bi se vozili. Kada je reč o bezbednosti pešaka na natputnjaku preko autoputa E 75 na Sentandrejskom putu, problem je planska dokumentacija. Planom autoputa nije predviđena izgradnja trotoara i biciklističke staze. Zbog toga se on mora menjati, a radove bi tada izvodilo JP Zavod za izgradnju grada.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.