Jeftinija vožnja “E-novčanikom” JGSP NS

VIDEO K9: Danas je promovisan novi način plaćanja karata u JGSP Novi Sad e-novčanikom.

0
21

JGSP „Novi Sad“, u okviru NSmart sistema, uveo je prošle nedelje novu uslugu plaćanja prevoza putem pojedinačne karte „E-novčanik“, odnosno nepersonalizovane kartica na koju se uplaćuju sredstva za plaćanje prevoza jednostavnim čekiranjem na validatoru u autobusu.

Ovu uslugu mogu da koriste osobe starije od deset godina, za plaćanje prevoza na svim gradskim i prigradskim linijama, a na kupljeni e-novčanik korisnik uplaćuje novčani iznos za plaćanja pojedinačne karte u vozilu.

E-novčanik može da se kupi na 30 prodajnih mesta JGSP i kioska „Maxim Box“, na autobuskim stajalištima, a uplate se mogu izvršiti i putem Nsmart portala i aplikacija.

Kartica nije personalizovana, što znači da može da se deli sa članovima porodice, prijateljima, kolegama.

E-novčanikom može da se plati jedna karta na validatoru ili više karata na konzoli kod vozača.

Čekiranje na validatoru putnici treba da izvrše prilikom ulaska kao i izlaska iz autobusa.

Na naše pitanje, o čemu smo već i izveštavali, da na stajalištu kod Srpskog narodnog pozorišta interaktivni panel nije u funkciji, a nije istaknut ni papirni red vožnje, Ivan Radojičić direktor JGSP Novi Sad, je odgvorio da bi najbolje bilo da putnici prate sajt JGSP-a o vremenu polazaka autobusa, pošto paneli nisu u ingerenciji tog preduzeća, već Gradske uprave za saobraćaj.

Do 5. februara, trajaće promo period i kartica e-novčanika do tada će koštati 375 dinara, a nakon toga će biti prodavana po redovnoj ceni od 400 dinara.

Cena pojedinačne karte kupljene e-novčanikom i dalje će ostati 65 dinara na gradskim i 110 dinara na prigradskim linijama, dok će papirna karta kupljena kod vozača biti skuplja i koštaće 100, odnosno 150 dinara.

Radojičić je rekao da se odluka o diferencijaciji cena pojedinačnih karata uvodi isključivo u cilju stimulacije putnika da karte kupuju van vozila i najavio da će plaćanje pojedinačne karte, u narednom periodu biti omogućeno i putem aplikacije direktno sa mobilnog telefona.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.