Jednom nogom u parlamentu, jednom na ulici

VIDEO K9: U Beogradu će u petak biti održan skup podrške vladajućoj Srpskoj naprednoj stranci pod nazivom Srbija nade, najavljen kao najveći do sada viđen u našoj zemlji. Dan kasnije u glavnom gradu opozicija nastavlja sa protestima pod nazivom "Srbija protiv nasilja" jer, kako kažu, kad ne funkcionišu institucije, odgovore treba tražiti na ulici.

0
64

Početkom maja u našoj zemlji su se dogodile do tada nezamislive tragedije u kojima su stradala deca i nedužni građani.

Država je uzroke prepoznala u velikoj količini dostupnog oružja i u skladu stim preduzela odgovarajuće mere.

Deo javnosti, međutim, smatra da su uzroci druge prirode, što su iskazali protestima pod nazivom “Srbija protiv nasilja”.

Bezbednost je na kraju stavljena i na dnevni red Narodne skupštine.

Stav Pokreta Ne davimo Beograd je da odgovore treba tražiti i na ulici i u Skupštini Srbije smatrajući da te dve stvari nisu isključive, posebno kada institucije ne funkcionišu.

Jelena Jerinić, narodna poslanica iz “Ne davimo Beograd” smatra da ni do sednice Skupštine Srbije u kojoj traje rasprava o izveštaju Vlade o bezbednosnoj situaciji, a ni do ostavke ministra prosvete ne bi došlo da nije bilo pritiska javnosti.

Jerinić je podsetila da je aktuelna sednica zakazana na 84 narodna poslanika i poslanice što je po Ustavu trećina neophodna za zakazivanje zasedanja parlamenta.

Poslanici opozicionih stranaka koje organizuju protest “Srbija protiv nasilja” najavili su na konferenciji za novinare u holu Skupštine Srbije da će u subotu biti napravljen simbolični prsten oko zgrade RTS jer je to, kako navode “servis svih građana koji moraju da budu istinito obavešteni šta se dešava u Srbiji”, kao i da će sa protestima nastaviti do ispunjenja zahteva koje su građani ranije izneli.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.