Jednaki među prvima, dodeljene nagrade Dr Zoran Đinđić Univerziteta u Novom Sadu

VIDEO K9: Na Univerzitetu u Novom Sadu danas su laureatima svečano uručene nagrade Dr Zoran Đinđić.

615

Na svečanosti upriličenoj u Rektoratu Univerzitea u Novom Sadu dodeljene su Nagrade Dr Zoran Đinđić, koju ovaj univerzitet mladim naučnicima i istraživačima dodeljuje već 15 godina.

“Ja volim da kažem da u životu postoje različiti principi, a princip koji mi želimo ovde da negujemo je da neko bude jednak među prvima. I mi smo danas imali to zadovoljstvo da proglasimo najboljeg mladog naučnika za 2018. godinu. Imali smo to zadovoljstvo da se puno mladih naučnika sa odličnim rezultatima prijavilo, a propozicije su takve da možemo da izdvojimo samo jednog naučnika. Ono što je specifično u odnosu na prethodne godine da je prvi put u oblasti društveno-humanističkih nauka izabran kao najbolji mladi naučnik na ovom Univerzitetu u Novom Sadu”, rekao je prof. dr Stevan Stankovski, prorektor za nauku Univerziteta.

Naučnici prirodnih, tehničkih ili medicinskih nauka imaju lakšu mogućnost da objavljuju radove u međunarodnim časopisima, što je jedan od načina vrednovanja rezultata rada.

“Svi koji se bave društvenim i humanističkim naukama njima je to znatno teže, međutim, naš mladi kolega je uspeo čak i da prebrodi te barijere koje su bile prisutne i on je potpuno ravnopravno sa brojem i kvalitetom radova u međunarodnim časopisima dostigao i ona polja koja su do sada uglavnom prednjačila”, naveo je Stankovski.

Ove godine nagrada za mladog naučnika i istraživača uručena je dr Veljku
Jovanoviću, vanrednom profesoru na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu, dok je Miroslava Odalović dobitnica nagrade „Dr Zoran Đinđić“ za za najbolji master rad u oblasti filozofije koji je dbranjen na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Nišu.

Dobitnica Specijalne Nagrade „Dr Zoran Đinđić“ za mladog naučnika i istraživača za poseban doprinos u nauci u 2018. godini je dr Marija Lesjak, vanredna profesorka na Prirodno- matematičkom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu.

Miljana Bigović je najbolja studentkinja Univerziteta u Novom Sadu u 2017/2018. godini, koja je Pravni fakultet završila prosekom 10. Za to je, kako je rekla, bilo potrebno puno truda, ali i puno ljubavi prema pravu, jer je studirala upravo ono što voli.

Finansijski pokrovitelj ovog visokog priznanja novosadskog univerziteta je Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.