Jedinstveno osiguranje od suše Dunav osiguranja

VIDEO K9: Osiguranjem useva poljoprivrednici smanjuju rizik od prirodnih nepogoda i štite dobit koja i onako nije velika. Kompanija Dunav nudi jedinstveno osiguranje od suše koje je, prema oceni stručnjaka jeftino i dotupno ratarima. Prilog koji sledi sadrži plasiranje proizvoda.

15

Suša nanosi više štete nego grad i mraz zajedno i oko 70 odsto svih šteta ukupno jesu posledica suše, stoga je kompanija “Dunav osiguranje” ponudila jedinstvu ponudu na srpskom tržištu kako bi se poljoprivrednici zaštitili od suše, rekao je poljoprivredni inženjer Goran Ðaković.

“Može se primetiti da je iz godine u godinu sve manje kiše, a koliko se suša pogubna za poljoprivredu, najbolje govori podatak da je pre nekoliko godina šteta od suše na nivou države bila preko dve milijarde evra, zajedno sa prehrabenim poljoprivrednim proizvodima za izvoz. Bez pšenice, kukuruza i ječma, nema dovoljno hrane za stoku. Takva situacija povlači brojne posledice, pa i gubitak radnih mesta”, rekao je Goran Ðaković, poljoprivredni inženjer.

Selo Stojnik, na području Šumadije, prošle godine je bilo suočeno sa sušom, kada dva meseca nije pala kap kiše. Zima je bila blaga, a padavine ne obiluju ni u tokom ovog proleća, tako da poljoprivrednike ove godine, po svemu sudeći, očekuju novi sušni periodi, smatra Đaković.

Kompanija Dunav osiguranje, istakao je Đaković, dala je poljoprivrednicima mogućnost da osiguraju svoje useve i zasade od suše.

Ulaganja, ne samo u voćarsku već i u ratarsku proizvodnju su velika u odnosu na dobit, pa je imperativ smanjenje rizika, zaključio je Đaković, a sa druge stranje osiguranje ratarskih useva je sada mnogo povoljnije, jeftinije i dostupnije poljoprivrednim proizvođačima.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.