Javni pozivi u NSZ u toku

VIDEO K9: U toku su javni pozivi koje Nacionalna služba sprovodi u okviru programa i mera aktivne politike zapošljavanja, a iz novosadske filijale pozvali su zainteresovane sugrađane da se što pre prijave.

475

Krajem marta Nacionalna služba za zapošljavanje raspisala je 10 javnih poziva, a ove godine su po prvi put opredeljena i sredstva za zapošljavanje korisnika novčane socijalne pomoći.

Za ove povlastice moći će da konkurišu samo privatne kompanije, a prilikom razmatranja prijava prednost će imati teže zapošljive kategorije u koje spadaju  mladi od 30 godina i stariji od 50, tehnološki viškovi, pripadnici romske nacionalnosti i osobe sa invaliditetom.

Iz novosadske filijale Nacionalne službe za zapošljavanje pozvali su poslodavce da koriste ova sredstva i apelovali na sve koji žele da konkurišu da se što pre prijave.

 

O svim raspisanim konkursima, kao i uslovima, zainteresovana lica mogu se informisati  putem sajta Nacionalne službe za zapošljavanje www.nsz.gov.rs. Inače, podaci Službe za zapošljavanje pokazuju da oko 30.000 sugrađana aktivno traži posao, a od toga svaki treći ima manje od 30 godina.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.