Javni poziv za ugradnju solarnih panela

VIDEO K9: Gradska uprava Novog Sada za zaštitu životne sredine raspisala je javni poziv za ugradnju solarnih panela, a aplicirati mogu svi Novosađani, vlasnici objekta, priključeni na distributivnu mrežu električne energije.

0
18

Sugrađani zainteresovani za ugradnju solarnih panela od danas mogu da se prijave na javni poziv Gradske uprave za zaštitu životne sredine grada Novog Sada.

U pitanju je ugradnja solarnih panela snage koja nije veća od šest kW, nabavka invertera, pratećih nosača panela i ostalih neophodnih elemenata za proizvodnju električne energije i priključenje na distributivni sistem.

Na javni poziv za bespovratna sredstava mogu da se jave sva novosadska domaćinstva, osim onih koja su u prethodnom periodu već koristila sredstva Grada za slične aktivnosti, te oni koji su u poslednje dve godine dobili novac za slične aktivnosti, ali su bili odustali od investicije.

Podnosilac prijave treba da je vlasnik objekta za koji podnosi prijavu i da je vlasnik ili nosilac prava nad brojilom ili, ukoliko nije vlasnik objekta za koji se podnosi prijava, neophodno je da ima prijavu boravka na adresi objekta za koji podnosi prijavu kao i pisanu saglasnost vlasnika objekta.

Podnosilac prijave takođe treba da je priključen na distributivnu mrežu električne energije i da je na poslednjem računu za potrošnju električne energije registrovana potrošnja od minimum 30 kWh.

Maksimalan iznos koji se dodeljuje domaćinstvima je 420.000 dinara sa PDV-om, odnosno do 50 odsto vrednosti ukupne investicije ugradnje solarnih panela.

Rok za podnošenje prijava je 30 dana zaključno sa 23. junom.

Sve dodatne informacije moguće je dobiti u Gradskoj upravi za zaštitu životne sredine. (Tel. 021/421-109, mail zivotnasredina@uprava.novisad.rs)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.