Javni poziv Gradske uprave za privredu

VIDEO K9: Grad Novi Sad je objavio tri javna poziva vezana za mere iz Akcionog plana zapošljavanja koje će biti realizovane u ovoj godini.

0
130

Gradska uprava za privredu Novog Sada objavila je tri javna poziva: Javni poziv za organizovanje javnih radova od interesa za Novi Sad, Javni poziv za stručno osposobljavanje pripravnika na teritoriji Novog Sada kao i Javni poziv za realizaciju programa stručne prakse na teritoriji Grada.

Sve tri mere iz Akcionog plana zapošljavanja biće realizovane u 2021. godini, a iz budžeta grada je za te mere izdvojeno nešto više od 105 miliona dinara.

Javne radove, kao meru aktivne politike zapošljavanja Grad organizuje u cilju podsticanja zapošljavanja prvenstveno teže zapošljivih nezaposlenih lica.

Program pripravnika podrazumeva stručno osposobljavanje nezaposlenih za samostalan rad u struci za koju je stečeno visoko obrazovanje, dok je Program stručne prakse namenjen za stručno osposobljavanje nezaposlenih lica za samostalan rad u struci i sticanje uslova za polaganje stručnog ispita kada je to zakono predviđeno kao poseban uslov za rad.

Prijave za organizovanje i sprovođenje javnog rada, kao i za stručno osposobljavanje pripravnika mogu se preuzeti na sajtu Grada www.novisad.rs i sajtu Gradske uprave za privredu www.privredans.com ili u Gradskoj upravi za privredu, u kancelariji broj 10 u Rumenačkoj ulici. 110a.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.