Javni poziv Gradske uprave za privredu

VIDEO K9: Objavljena su tri javna poziva Gradske uprave za privredu: za stručno osposobljavanje pripravnika, za realizaciju programa stručne prakse na teritoriji Grada i Javni poziv za organizovanje javnih radova od interesa za Novi Sad.

0
52

Gradska uprava za privredu Novog Sada danas je objavila tri javna poziva – za stručno osposobljavanje pripravnika, za realizaciju programa stručne prakse i za organizovanje javnih radova od interesa za Grad Novi Sad u 2023. godini.

Za sve tri mere iz Akcionog plana zapošljavanja, koje će biti realizovane u ovoj godini, Grad je izdvojio izdvojio blizu 130 miliona.

Program pripravnika podrazumeva stručno osposobljavanje nezaposlenih lica za samostalan rad u struci za koju je stečeno visoko obrazovanje, radi obavljanja pripravničkog staža, odnosno sticanja uslova za polaganje stručnog ispita, uz zasnivanje radnog odnosa. Grad finansira naknadu troškova bruto zarade od 70.000 dinara mesečno tokom godinu dana za stručno osposobljavanje 65 pripravnika sa visokom stručnom spremom, za što je opredeljeno ukupno 54.600.000 dinara.

Program stručne prakse podrazumeva stručno osposobljavanje nezaposlenih za samostalan rad u struci i sticanje uslova za polaganje stručnog ispita, bez zasnivanja radnog odnosa. Grad finansira angažovanim licima novčanu naknadu od 30.000 dinara mesečno za 15 lica sa srednjom stručnom spremom, 35.000 dinara  za 15 lica sa višim ili visokim trogodišnjim obrazovanjem i 40.000 dinara  za 70 osoba sa završenim visokim obrazovanjem.

Javni radovi od interesa za Grad Novi Sad organizuju se u cilju podsticanja zapošljavanja prvenstveno teže zapošljivih nezaposlenih lica i nezaposlenih u stanju socijalne potrebe, očuvanja i unapređenja radnih sposobnosti nezaposlenih, kao i radi ostvarivanja određenog društvenog interesa. Grad finansira naknade  za  obavljen  posao  za 80 lica  angažovanih  na  javnim radovima po osnovu ugovora o privremenim i povremenim poslovima, u bruto iznosu do 70.000 dinara po licu, kao i troškove sprovođenja javnog rada.

Prijave za javne pozive zainteresovani sugrađani mogu preuzeti na sajtu Grada Novog Sada I Gradske uprave za privredu ili u kancelariji broj 10 Gradske uprave za privredu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.