Javne nabavke uštedele novac

VIDEO K9: Članovi Saveta za javni red i mir i bezbednost prihvatili su na današnjoj sednici predlog izmene Odluke o Programu korišćenja sredstava za zaštitu od požara za 2018. godinu. Predlog je upućen na razmatranje odbornicima Skupštine Grada koji će zasedati u petak.

256

Prema Predlogu Odluke o Programu korišćenja sredstava za zaštitu od požara u tekućoj godini, planirana sredstva za vatrogasnu opremu, koja predstavljaju nastavak realizacije iz 2017. u iznosu od 2.212.720 dinara umanjena su za iznos od 140.452 dinara, kao posledica uštede ostvarene u postupku javne nabavke.

Iz istog razloga su i sredstva planirana za specijalizovano vozilo za prevoz ljudstva i opreme specijalističkih timova u iznosu od 4.500.000 dinara umanjena za iznos od 244.866 dinara.

Prema saopštenju Saveta za javni red i mir i bezbednost, planirana sredstva za navalno vatrogasno vozilo u iznosu od 25.000.000 dinara umanjena su na iznos od 3.500.000 dinara.

Kako je objašnjeno na sednici Saveta, na osnovu specifikacije Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije, Uprave za vanredne situacije u Novom Sadu, procenjena vrednost navalnog vatrogasnog vozila iznosi 35.000.000 dinara, pri čemu je očekivani rok isporuke za takvo vozilo najmanje devet meseci.

Kako ovo vozilo neće biti isporučeno do kraja kalendarske godine, planirana sredstva su umanjena, a ostatak sredstava će, u skladu sa planiranom dinamikom isporuke, biti planirana u 2019. godini.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.