Javna rasprava o razvojnom planu APV

VIDEO K9: U Novom Sadu je danas održana prva Javna rasprava o Predlogu nacrta Plana razvoja AP Vojvodine 2023-2030. godine. Javne rasprave o ovom planskom dokumnetu biće održane i u Somboru, Sremskoj Mitrovici i Zrenjaninu.

0
54

Javna rasprave u vezi sa Predlogom nacrta plana razvoja AP Vojvodine 2023–2030. godine održana je danas u Velikoj sali Skupštine Vojvodine.

Predsednik Pokrajinske vlade, Igor Mirović, istakao je da je reč o najvažnijem planskom dokumentu Pokrajine koji definiše ciljeve u svim oblastima društvenog života i mehanizme za njihovo ostvarivanje, a to su, pre svega, Vojvodina kao mesto neprekidnog rasta životnog standarda, interkulturalna Vojvodina, energetski održiva, digitalna i prostorno povezana Vojvodina i zelena Vojvodina otporna na klimatske promene.

Šef Sektora za dobro upravljanje Nemačke razvojne saradnje u Republici Srbiji, Štefan Hajek, istakao je da je Plan razvoja AP Vojvodine najvažniji strateški dokument Vojvodine, te da će uticati na kvalitet života svih njenih građana i građanki.

Šefica Odeljenja za demokratsko upravljanje Ambasade Švajcarske u Republici Srbiji, Melina Papageorgiju, naglasila je da je Plan razvoja AP Vojvodine sveobuhvatan dokument koji određuje strateški pravac njenog razvoja u narednih 8 godina.

Nakon Novog Sada, javne rasprave će biti održane i u Somboru, 21. decembra, u Sremskoj Mitrovici 18. januara i u Zrenjaninu, 25. januara.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.