Januarske premijere u SNP

VIDEO K9: Praksu u Srpskom narodnom pozorištu da je januar mesec u kojem se ništa naročito ne dešava, odlučili su da prekinu u ovoj ustanovi. Posetioce na scenama pozorišta očekuje niz premijera, među kojima i Laža i paralaža Jovana Sterije Popovića.

336

Najvažniji događaj ovog meseca, najavili su u SNP-u, biće premijera predstave “Laža i paralaža”, u režiji Slobodana Brankovića, koja će biti odigrana 19. januara, nakon nekoliko neuspelih pokušaja u prošlosti.

Mladi reditelj istakao je da mu imponuje rad u ovoj ustanovi kulture.

“Naravno da puno znači svakom mladom reditelju da radi na jednom ovako profesionalnom nivou. Ja sam puno učio radeći na ovoj predstavi, pre svega od svojih najbližih saradnika, glumaca koji su mi puno pomagali da se zajedno izborimo sa ovim tekstom. Ono što je meni posebno interesantno je sam Sterija, koji mi je bio izuzetno inspirativan kao pisac. On je izuzetan dramaturg”, naveo je Branković.

U Srpskom narodnom pozorištu najavljuju da će Jovan Sterija Popović ubuduće biti neizostavan na njihovom repertoaru, te da će to biti zanimljivo i drugačije čitanje jednog od njegovih najzanimljivijih komada.

“Započeto je je bilo kao mjuzikl, pa smo se onda odlučili da radimo klasičnu, pa smo na kraju ipak našli jedno spasonosno rešenje u vidu mlade autorske ekipe i reditelja i njegovih saradnika, koji je zahvaljujući toj nekoj njegovoj svežini i idejama sa kojima je došao, uneo nešto novo. Ja verujem da će ovo biti zaista zanimljivo i drugačije čitanje jednog od možda najzanimljivijih Sterijinih komada”, rekao je Zoran Đerić, upravnik SNP-a.

Pored “Laže i paralaže”, na Kamernoj sceni nas 25. januara očekuje i premijera predstave “Bilbord”, potom, 29.-og, promocija knjige “Glumac je…je glumac…je glumac” i iste večeri predstava CABAres CABArei, životna komedija Zijaha Sokolovića.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.