Janković: Uprkos opomeni, vrtić u Pećincima nije upisao diskriminisanu decu

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković saopštila je da PU "Vlada Obradović Kameni" iz Pećinaca nije postupila po preporuci ni posle opomene.

0
76

Naime, ta predškolska ustanova nije omogućila pohađanje vrtića deci za koju je utvrđeno da su diskriminisana.

U saopštenju je navedeno da je nakon pritužbe Udruženja A11 – Inicijative za ekonomska i socijalna prava i roditelja protiv predškolske ustanove zbog diskriminacije troje dece koja nisu upisana, Poverenik doneo mišljenje da je rukovodstvo vrtića iz Pećinaca povredilo odredbe Zakona o zabrani diskriminacije.

Predškolskoj ustanovi je preporučeno da otkloni posledice diskriminatornog postupanja i preduzme hitne mere i aktivnosti kako bi se deci obezbedilo pohađanje predškolske ustanove u objektu Obrež odnosno Pećinci, zatim da uputi pisano izvinjenje roditeljima dece u čije ime je podneta pritužba. Toj ustanovi je preporučeno i da ubuduće vodi računa da u okviru redovnih poslova i aktivnosti ne krši zakonske propise o zabrani diskriminacije.

S obzirom da Predškolska ustanova “Vlada Obradović Kameni” nije postupila po preporuci ni posle opomene u zakonskom roku od 30 dana, Poverenica za zaštitu ravnopravnosti je u skladu sa Zakonom o tome obavestila javnost.

Više opozicionih partija nekoliko meseci ukazuje da su deca ostala bez mesta u vrtiću jer su članovi njihovih porodica simpatizeri ili članovi Demokratske stranke koji su učestvovali u protestima poljoprivrednika.

(Beta)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.