Jan Martinkevič novi trener boksera “Vojvodine”

VIDEO K9: Proslavljeni ruski bokser Jan Martinkevič pomoći će Bokserskom klubu “Vojvodina” da povrati staru slavu koju je boks imao u našem gradu i zemlji, istaknuto je danas na press konferenciji kluba.

1972

Nije tajna da je srpski boks u krizi, istakao je Milan Kozomora, sportski direktor ovog kluba, ali ovim velikim pojačanjem u vidu Jana Martinkeviča, koji je u Novi Sad došao iz moskovskog CSK, kako je rekao, klub želi da unapredi ne samo boks u Vojvodini.

“Mi se nadamo da će ova saradnja biti višegodišnja i time probati da utemeljimo, što mi u žargonu kažemo, rusku školu boksa, da probamo da implementiramo sa našim srpskim mentalitetom i da na neke duže staze ostavimo ozbiljan trag, ne samo u Vojvodini, našem klubu, nego, uopšte, u srpskom boksu”, rekao je Kozomora.

A uspešnoj saradnji, nada se i novi trener, koji se i osvrnuo na različite uslove u dva kluba.

“Uslovi, što se inventara tiče, su tamo mnogo bolji nego ovde i naravno da ću se truditi da poboljšam ne samo jednog, dva ili tri igrača, nego što više njih, dakle, da uspeh bude što bolji”, naglasio je Martinkevič.

Konferenciji je, između ostalih, prisustvovao i naš proslavljeni bokser Slobodan Kačar, koji je novom treneru poželeo mnogo sreće u daljem radu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.