Jafa kupila Banini

Kompanija ''Banini'' AD u stečaju iz Kikinde prodata je na javnoj licitaciji po početnoj ceni ''Jaffi'' iz Crvenke, koja posluje u okviru holding kompanije ''Kappa star limited'', vlasnika Nebojše Šaranovića. ''Banini'' je prodat po početnoj ceni od 15 miliona evra. Procenjena imovina kompanije ''Banini'' AD u stečaju bila je 30 miliona evra.

0
1474

”Jaffa” iz Crvenke jedina je uplatila depozit u iznosu od šest miliona i na javnoj licitaciji prihvatila kupovinu kikindske konditorske industrije po početnoj ceni od 15 miliona evra. Prvi korak biće primena najboljeg finansijskog plana za nastavak rada fabrike.

”Kompanija Banini je u stečaju i nalazila se u veoma velikim problemima. Duguje preko 40 miliona evra bankama i deset miliona dobavljačima. Uprkos tome, strateška odluka rukovodstva ”Jaffe” iz Crvenke bila je da predložimo našem vlasniku kupovinu kompanije pre svega jer verujemo u potencijal fabrika iz Crvenke i Kikinde’, izjavio je Bojan Knežević, generalni direktor ”Jaffa” iz Crvenke.

Kompanija ”Jaffa”, pored četiri ostale fabrike, posluje u okviru holding grupe ”Kappa star limited”, vlasnika Nebojše Šaranovića. Radnici kikindskog konditora nadaju se pristojnim uslovima za rad, redovnim ličnim dohocima, kao i da će veliki broj njih ostati na svojim radnim mestima.

”Nama fabrika bez radnika ne znači apsolutno ništa, tako da je to ukratko moj odgovor”, dodaje Knežević.

Za kupovinu Baninija bilo je zainteresovano nekoliko veoma ozbiljnih prehrambenih i konditorskih kompanija, ali je na kraju preduzeće iz Crvenke jedino uplatilo depozit.

”U Srbiji postoje stečajevi koji se protežu od pet do deset godina. Ovo je urađeno u rekordnom roku. Završen je stečaj za 11 meseci, tako da ovo smatram dobro urađenim poslom”, ističe Dragana Galić, stečajna upravnica Banini AD.

U kikindskoj lokalnoj samoupravi nadaju se da će novi vlasnik biti društveno odgovoran i da će ”Banini” vratiti na mapu najuspešnijih konditorskih kompanija.

”Želimo da što veći broj ljudi koji su bili radno angažovani u ”Baniniju”, pronađe uhlebljenje i u novom sistemu i da firma ponovo bude brend i ponos Kikinde”, kaže Saša Tanackov, član Gradskog veća za lokalni ekonomski razvoj i investicije.

Kompanija ”Banini” AD u stečaju se nalazi od aprila 2016. godine. Fabrika je upošljavala oko 500 radnika, a u finansijske probleme zapala je 2010. godine zbog kredita podignutih radi izgradnje nove fabrike sa ciljem proširenja kapaciteta. ( RTV, Branislav Ugrinov)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.