“Jadar” u toplom političkom letu

VIDEO K9: Smislen referendum o eksploataciji litijuma u Srbiji moguć je pre svega u uslovima slobodnih medija u kojima bi se ravnopravno čule strane za i protiv, smatra pokrajinski poslanik Partije slobodnih građana Radivoje Jovović.

0
5

Projekat “Jadar” ponovo je tema o kojoj se govori i u javnosti. Komentarišu se mogući ishodi koji se odnose na istraživanje i ekspolataciju litijuma u Srbiji, a pominje se i mogućnost referenduma o ovom pitanju.

Građani Srbije imaju pravo da tokom višemesečne diskusije donesu informisanu odluku “za” ili “protiv” na eventualnom referendumu, kaže Jovović.

U sezoni kada je veliki broj građana okupiran godišnjim odmorima, na sličan način kao što su i ranije donešene važne odluke i zakoni, Jovović strahuje da će biti provučena i ova tema.

Na opoziciji i građanima je, zaključio je Jovović, da ne dopuste da se u njih uvuča, kako je naveo, neka vrsta lenjosti, već da reaguju u skladu sa svojim mišljenjem, bez obzira koliko ova tema bila ponavljana na način na koji se prezentuje javnosti.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.