Jačanje Pariza u Beogradu

VIDEO K9: Poseta francuskog predsednika Makrona Srbiji imaće veoma veliki uticaj na razvoj bilateralne saradnje Srbije i Francuske, ocenio je Živadin Jovanović, nekadašnji ministar inostranih poslova.

133

Najavljujući posetu francuskog predsednika Emanuela Makrona Srbiji u julu, mediji su objavili da je za našu zemlju izuzetna čast što francuski predsednik dolazi odmah nakon najvećeg državnog praznika Francuske, 14. jula, te da to ukazuje da Pariz želi značajno da pojača svoje prisustvo u našoj zemlji i regionu.

Kako ocenjuje francusko prisustvo na Balkanu i šta bi značajnije prisustvo Francuske na ovim prostorima moglo da donese, bilo je pitanje koje smo postavili nekadašnjem ministru inostranih poslova SR Jugoslavije Živadinu Jovanoviću.

Kako je najaviljeno iz Vlade Srbije, tokom posete francuskog predsednika Emanuela Makrona,očekuju se razgovori i odluka da li će Francuzi graditi metro u Beogradu, kao i privođenje kraju dogovora o izgradnji postrojenja za preradu otpada u Vinči. (Prilog KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.