Jačanje kongresnog turizma u Vojvodini

VIDEO K9: U zgradi pokrajinske vlade danas je predstavljen novi javni konkurs vredan 10 miliona dinara, usmeren na jačanje kongresnog turizma u Vojvodini.

0
13

Novi javni konkurs za organizovanje manifestacija, odnosno za održavanje kongresa u Vojvodini, za koji je opredeljeno 10 miliona dinara, predstavio je danas pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević.

Pravo učešća na konkursu imaju udruženja građana i druge neprofitne institucije upisane u registar Agencije za privredne registre sa aktivnim statusom, sa sedištem na teritoriji Vojvodine pre 1. januara 2023, koje svojim programima afirmišu i podstiču ciljeve konkursa, odnosno kongresni turizam.

„Po prvi put u ovom mandatu raspisujemo konkurs za podršku kongresnim manifestacijama. On se od konkursa za manifestacije, za koji smo opredelili oko 90 miliona dinara, razlikuje po tome što ima za cilj podršku tom specifičnom vidu organizacija kongresa, kako bismo vratili kongresni turizam na ono mesto gde se nalazio pre korone. Imajući u vidu da su Beograd, Zlatibor i Vrnjačka Banja predvodnici te vrste turizma, ideja nam je da se Novi Sad, Subotica, ali i manja mesta profilišu kao destimacije gde se mogu organizovati kvaliteni kongresi“, istakao je Ivanišević i dodao da su kongresi važni jer se radi o višednevnim manifestacijama, kao i o većem broju noćenja, a cilj je da turisti provedu što više vremena u mestu gde se održava kongres.

Novi konkurs se od konkursa za manifestacije razlikuje po tome što ima za cilj podršku tom specifičnom vidu organizacija kongresa, kako bi kongresni turizam bio vraćen na ono mesto gde se nalazio pre korone, kazao je Ivanišević.

Kongresi su po pravilu manifestacije koje traju po da ili više dana, okupljaju veći broj ljudi i uključuju jedno ili više noćenja, podsetio je Ivanišević. Stoga resorni sekretarijat ovim novim konkursmom pruža podršku udruženjima građana koja se bave unapređenjem turističke ponude i organizuju kongrese, afirmacijom kongresnog turizma kao značajnog faktora razvoja turizma u pokrajini, podizanjem profesionalnih standarda kongresnog turizma i poboljšanjem kongresno-turističke ponude uz pozicioniranje Vojvodine kao poželjne destinacije.

Pored sredstava predviđenih pravilnikom, biće prihvaćeni i troškovi predavača, ovlašćenih prevodilaca, kao i transporta i iznajmljivanja prevoznih sredstava za organizovanje turističkog obilaska Vojvodine za učesnike kongresa.Konkurs je otvoren do 18. novembra, a sredstva su predviđena za organizaciju kongresa kao vrste manifestacije koji se održavaju na teritoriji Vojvodine od 1. novembra ove, do 31. oktobra naredne godine.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.