Jača saradnja sa Rumunijom

VIDEO K9: Izgradnja autoputa Beograd–Vršac–Temišvar i unapređenje saradnje na svim poljima bile su danas teme razgovora ambasadorke Ruminije u Srbiji i predsednika Pokrajinske vlade održanih u Novom Sadu.

0
24

O ekonomskim temama i intenzivaranju saradnje na realizaciji prekograničnih projekata razgovarao je danas s ambasadorkom Rumunije Silvijom Davidoju u Novom Sadu predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

Prioritet je izgradnja auto-puta Beograd–Vršac–Temišvar koji će biti velika šansa za privredu, saobraćaj i celokupno unapređenje odnosa, saglasili su se sagovornici.

Mirović je ovom prilikom naglasio da je Vojvodina otvorena za saradnju na svim poljima imajući u vidu višedecenijsko prijateljstvo sa Rumunijom i njenim županijama.

On je najavio da će Pokrajinska vlada podržati završetak radova u Muzejskom kompleksu u Torku, namenjenom rumunskoj nacionalnoj manjini.

Amabasadorka Rumunije nasvela je da postoji veliki potencijal za saradnju i u oblastima energetske efiksanosti, zaštite životne sredine, zdravstva, obrazovanja i u vanrednim sitacijama, a da će, kako je naglasila, kruna saradnje dveju zemalja biti izgradnja auto-puta.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.