Jača građanski aktivizam

VIDEO K9: U uslovima kakvi postoje danas u našem društvu nije neobično jačanje građanskog aktivizma, jer je to ponekad jedini preostali način borbe građana za ostvarenje nekog svog cilja, rekao je u našoj emisiji Otvoreni ekran građanski aktivista Novi Nebojša Milenković.

0
40

Prošla godina bila je među najgorim do sada iz više razloga, ocenio je građanski aktivista Nebojša Milenković, a da bi ova 2021. bila bolja od prethodne, građani bi morali da shvate da su oni, kako je rekao, deoničari ovog društva i države koja pripada njima.

Građanski aktivizam poslednjih godina jača u Srbiji, jer su ljudi svesni da nema mnogo koristi od pozicije i opozicije koje praktično i ne postoje, smatra Milenković.

Jačanje građanskog aktivizma, smatra Milenković, ne čudi u ovakvim uslovima, kako je rekao, destruktivne vlasti i nesposobne opozicije.

Grad pripada njegovim građanima koji su, istakao je Milenković, nosioci njegovog suvereniteta i imaju pravo i moralnu obavezu da štite ono što smatraju da su njegova obeležja i da se bore za dostojanstvene uslove življenja u svom okruženju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.