Izvršitelji plenili stvari bivšeg direktora Vodovoda

VIDEO K9: Javni izvršitelj juče ujutro je krenuo u naplatu duga koji bivši direktor Vodovoda i kanalizacije, Miloš Stanisavljević, ima prema televiziji Kanal 9.

0
1384

Miloš Stanisavljević, iz Pokreta Drina Dinara Dunav, koji je bio v.d. direktora JKP Vodovod i kanalizacija, Novi Sad od 2014. – 2016. godine pravosnažnom i izvršnom presudom Prekršajnog suda u Novom Sadu oglašen je krivim, što je, suprotno Zakonu o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja, televiziji Kanal 9 odbio da dostavi i jednu informaciju od javnog značaja i obavezan je da televiziji Kanal 9 nadoknadi troškove ovog postupka, a što on ni nakon više od pola godine neće da plati.

Zbog toga je Javni izvršitelj otišao na adresu u Bukovcu na kojoj je Stanisavljević prijavljen da stanuje, kako bi izvšio popis njegovih pokretnih stvari i tako naplatio ovaj dug.

Na toj adresi je zatečena vlasnica kuće koja je, vidno uznemirena, Javnom izvršitelju rekla da ne dozvoljava popis imovine jer je Miloš Stanisavljević samo fiktivno prijavljen na toj adresi i da nikada tu zaista nije ni živeo, nego da živi negde pored Parking servisa.

Javni izvršitelj je uspeo da se čuje telefonom sa Stanisavljevićem koji je obećao da će danas u toku dana doći u kancelariju Javnog izvršitelja kako bi dogovorio na koji način će platiti dug.

Miloš Stanisavljević izabran je za v.d. direktora JKP Vodovod i kanalizacija 2016. godine. Mediji su tada pisali da je opozicija smatrala da novi direktor nije kvalifikovan za to radno mesto jer je profesor matematike i sumnjala da je konkurs za ovu poziciju namešten tako da odgovara stručnoj spremi Stanisavljevića.

Miloš Stanisavljević bio je aktivan u pokretu Dinara-Drina-Dunav, a prethodno je bio u Romskoj demokratskoj stranci. Za vreme dok je bio v.d. direktora JKP Vodovod i kanalizacija bio je i član Nadzornog odbora u novosadskoj “Čistoći”.

Iste 2016. godine, kada je Stanisavljević postavljen za v.d. direktora JKP Vodovoda i kanalizacije, Blic je pisao da je Stanisavljević popravku 2 kamere za snimanje unutrašnjosti kanalizacionih cevi Vodovoda i kanalizacije platio 100.000 evra, a da je jedna takva nova kamera koštala 11.000. evra. To znači da je za cenu ta dva servisa Vodovod mogao da kupi 10 novih kamera.

Kamere su inače, kako su naveli radnici Vodovoda i kanalizacije, bile u odličnom stanju, pa je šef nabavke Vodovoda i kanalizacije tada odbio da potpiše nalog da se kamere šalju na popravku, te je nalog za servisiranje potpisao lično Stanisavljević. Interesantno je da su kamere prvi put servisirane mesec i po dana pre izbora, a drugi put 15-tak dana pre izbora.

Sanisavljević je privođen 2017. godine, zajedno sa liderom pokreta Tomislavom Bokanom zbog krivičnog dela trgovine uticajem, odnosno, što je u Vodovodu i kanalizaciji zaposlio 18 radnika u vreme zabrane zapošljavanja. Bokan je tada tvrdio da je u pitanju “sramna politička naredba” i ukazao na “potpuni pad zakona i države u sistemu poremećenih vrednosti u kome očigledno kadija te tuži, kadija ti sudi”, a na kraju se nagodio sa tužilastvom i dobio 10 meseci kućnog pritvora, kako je javio portal Moj Novi Sad.

Bokanove 4 godine provedene na vlasti obeležili su i mnogi drugi skandali, kao što je suđenje za kupovinu glasova, osveštavanje gradske vode i uzimanje novca od članova partije zaposlenih u javnom sektoru.

Stanisavljević je i danas zaposlen u JKP Vodovod i kanalizacija, na mestu samostalni stručni saradnik za informacione tehnologije. Osnovna neto zarada mu je u aprilu 2018. godine bila 47.653,16, a ukupna neto zarada 59.908,97 dinara.

Pored toga Stanisavljević je i vlasnik preduzetničke radnje DM Inženjering 021 u Novom Sadu , pa se nadamo da će, na kraju, ipak izmiriti svoje dugove prema televiziji Kanal 9, Novi Sad.

Ovakav direktor samo je još jedna gorka pilula za sve Novosađane.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.