Izvršenje po presudi ili pravdi

VIDEO K9: Da potresne priče o iseljenjima po izvršnim sudskim presudama imaju i drugu stranu medalje, potvrđuje i priča sugrađanina Zorana Jovanovića, koji ni juče nije uspeo da dođe do svoje nekretnine u kojoj žive njegova bivša supruga i 25-ogodišnji sin.

0
374

Jovanović je, kako kaže, skoro 15 godina vodio iscrpljujuće sudske procese kako bi dokazao punopravno vlasništvo nad nekadašnjim porodičnim domom, koji su završeni u njegovu korist, a za neuspešno prisilno iseljenje krivi bivšu suprugu koja, prema njegovim rečima, i nije direktno uključena u spor.

Ogorčen je i na njene izjave u javnosti u kojima navodi da njen bivši suprug potražuje imovinu koja mu je već isplaćena.

“Ona iznosi jako mnogo laži. Nigde nije izjavila da ima dva stana, da sam ja kupio od njenog pokojnog oca, od njene sestre, imam ugovore koje sam sad dobio iz katastra. 2002. godine sam isplatio kuću Vajdić Radoslavi, isplatio sam Vajdić Žarka. Znači, kuća nije od Vajdić Verice nego od Jovanović Zorana. Svu kompletnu dokumentaciju, uslove, projekte, ugovore, sve je ona uzela i sakrila, ja nemam ni jedan papir. Ove papire koje sad pokazujem to mi je poslao katastar putem pošte, jer sam bolestan i zamolio sam ih, tu su svi dokazi, čak imam i ostavinsku raspravu posle smrti njene majke, gde je dobila samo četvrtinu kuće u Koste Abraševića”, tvrdi Jovanović.

Iseljenje bivše supruge iz kuće sprečila je inicijativa ,,Krov nad glavom”, što je
dodatno izrevoltiralo Jovanovića.

“Želim da kažem, juče što smo imali asistenciju policije, na Telepu iseljenje, tamo ja  nisam video nijednog gospodina. To su sve bili mladi momci sa biciklovima, to su sve mladi ljudi koji dobijaju pare od nekoga. Ko njemu daje pravo da on ide protiv sudske presude, da nekome nešto govori i odlučuje o sudskim presudama. To su momci od 18 godina, koji su naterani, plaćeni, videli ste kako su nas dočekali, vikom, galamom, da ja ne mogu da priđem svojoj parceli koja je na mom imenu”, rekao je Jovanović.

On sam je, kako kaže u nezavidnom zdravstvenom stanju, živi kao podstanar,
i ne misli da odustane od toga da iseli bivšu suprugu iz kuće koju je, kako tvrdi, pošteno
otkupio.

“Asistencija policije je dogovorena, oni će biti iseljeni kada se najmanje budu nadali i to će doći sa opremom koja je za takve situacije, vanredne situacije, da ih iseli, znači, svakog dana se očekuje da ih iseli”, kazao je Jovanović.

On tvrdi i da sporna kuća u Koste Abraševića nikako nije jedini krov nad glavom njegovom sinu i bivšoj supruzi, te da mu ne pada na pamet da odustane od nekretnine u koju je, kako navodi, uložio veliku količinu novca i koja mu po zakonu pripada.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.