Izvesnija deblokada Rektorata

VIDEO K9: Studenti Univerziteta u Beogradu čekaju da rektorka ispuni dogovoreno kako bi okončali blokadu Rektorata. Ovo su nakon sastanka s rektorkom Ivankom Popović izjavili predstavnici studenata, članova organizacije "1 od 5 miliona", koji zgradu Rektorata drže u blokadi već 12 dana.

0
157

Sastanak rektorke beogradskog Univerziteta Ivanke Popović i studenata oko uslova za prekid blokade Rektorata počeo je danas oko 11 časova, a studenti su, nakon razgovora za koje se, kako kažu, nadaju da su bili uspešni, rekli da će o rezultatima govoriti ako do kraja dana rektorka ispuni ono što je dogovoreno.

Razgovori o deblokadi vođeni su i juče, kada je rektorka izjavila da je sastanak protekao konstruktivno i da su “korak bliže dogovoru”.

“Verujem da ćemo na najbolji mogući način za Univerzitet u Beogradu doći do rešenja koje će koristiti celoj akademskoj zajednici”, rekla je Popović.

Ona danas nije želela da komentariše izjavu premijerke Ane Brnabić da se rektorka stavila na stranu studenata u blokadi, već je navela da “nije momenat da se o tome sada priča”.

Studenti ostaju pri zahtevu da se, kako su naveli, “na čistinu iznese istina o doktoratu ministra finansija Siniše Malog”.

“U konsultaciji s profesorima koji su nas podržavali od samog početka i koji su nas posećivali u toku blokade, zaključili smo da je svima nama u interesu da što pre na čistac izvadimo doktorak Siniše Malogi u tom smislu naš zajednički cilj jeste da Univerzitet što pre počne da radi sa rešenjem tog problema i mi smo u tom smeru vodili razgovore i razgovori su se vodili u dobrom pravcu”, navela je juče studentkinja Valentina Reković.

Studenti iz udruženja “Jedan od pet miliona” od petka, 13. septembra uveče drže pod blokadom zgradu Rektorata u Beogradu, zahtevajući od rektorke da predloži predsednici Vlade Srbije Ani Brnabić da smeni ministra finansija Sinišu Malog zbog spornog doktorata.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.